Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

(door Joost Boers, correspondent in ’t Gooi)

035 Huizen Cultuur & Uitgaan – Waar vorig jaar meer dan 1200 evenementen zijn georganiseerd, is de kalender dit jaar erg leeg. Tot 1 september waren evenementen die een vergunning vereisten uit den boze, in juni is dat versoepeld voor buitenevenementen. Nu, half augustus, vond in Huizen het eerste foodtruckfestival plaats op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat.

Bruisend Organiseert en Love Bites hebben de handen ineen geslagen voor deze editie. Dat duurde van 14 tot en met 16 augustus maar liefst drie dagen. Een tiental foodtrucks zorgde bezorgde bezoekers een mooie culinaire ervaring. Een grote kraam voor bier, wijn, fris was uiteraard ook aanwezig.

Menno Wartenbergh van de foodtruck Love Bites viel tijdens deze dagen op met zijn rode cap. Hij had een nieuwe foodtruck met gerechten die afgeleid waren van de Indonesische keuken. “Het delen vond ik belangrijk en daarop hebben we ons dan ook gericht”, beschreef hij het aanbod. Deelbare gerechten waarvan je samen met een of meer mensen kunt genieten. Dat ziet hij als de kern van een foodtruck festival. “Als je voor complete gerechten wil gaan, dan kun je net zo goed naar een restaurant gaan. Het openlucht en informele samenzijn, dat is wat een foodtruck evenement het eigen karakter geeft”, vertelde hij tijdens het evenement.

Ruimte
Geheel volgens de eisen van deze tijd kregen de bezoekers de ruimte. Op het veld stonden tafels opgesteld en toen we arriveerden was er keuze genoeg. Tijdens het eten moest je aan een tafel zitten op een kruk die je van de organisatie mee kreeg. Op die manier konden ze in de gaten houden dat op elk moment niet meer dan 250 mensen tegelijkertijd aanwezig waren. Eenmaal een plaats gevonden, kon je rondlopen en een gezellig praatje maken.

De bezoekers konden bij de foodtrucks terecht voor onder meer Thaise gerechten, hamburgers, Hawaiiaanse keuken of wafels. Poffertjes en een vers gegrilde steak ontbraken ook niet tijdens het festijn. Als nagerechtje of gewoon verfrissing kon je een ijsje nemen en een barista was uiteraard ook op het veld aanwezig voor een ambachtelijk gemaakte koffiespecialiteit.

Op de zondagmiddag was er ontspannen muziek door een zang- en gitaarduo. Zij zorgden voor een vrolijke noot met traditionele liedjes. De sfeer was relaxed met een grote variëteit aan bezoekers. Dat is immers wat een foodtruckfestival leuk maakt. Door kleine porties koos je gemakkelijker voor een gerecht dat niet jouw eerste keuze zou zijn van de kaart in een restaurant – gewoon even om te proberen. En doordat je veel trucks hebt staan proefde je ook even wat de buren hadden gemaakt. Het is niet leuk om iets gemist te hebben!

Volgende maand is er wellicht meer mogelijk op gebied van evenementen. Zowel de foodtrucks als de bezoekers waren enthousiast. Toen we onze kruk inleverden bij de uitgang stond er een lange rij mensen te wachten om het terrein op te komen. Dat mensen op een evenement als dit zaten te wachten is duidelijk! Laten we hopen dat dit snel weer vaker in de agenda terugkomt.