Sidebar

20
di, okt

Grote_Kerk_interieur_nr_03 Ziko van Dijk wikimedia

035 Naarden Cultuur & Uitgaan -- Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. De vijf eeuwen oude schilderingen zijn goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal. Met een trap is het mogelijk de geschilderde hemel te bestormen. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

Het is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Alleen in dit najaar doet de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken.

Bezoek

Via de steiger kunnen tien mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt de bezoekers rond. Ook gaat er een begeleider mee van Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Tickets kosten 10,50 euro (early bird t/m 1 oktober 9,50 euro), inclusief audiotour. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger gratis bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd met audiotour. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes. Bezoek is mogelijk van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Tickets worden verkocht per tijdslot.

Op dinsdag 13 oktober 2020 maakte het kabinet nieuwe coronamaatregelen voor de komende 4 weken bekend. Hemelbestormers blijft geopend, het is een zogenaamde doorstroomlocatie. Met groepjes van 10 personen, voldoende afstand, desinfectie, een groot gebouw met goede ventilatie en de verplichting om in het gebouw een mondkapje te dragen, voldoet de organisatie aan de eisen om veilig open te blijven. Mondkapje vergeten? Ze zijn bij de ingang verkrijgbaar.

 Foto: Ziko van Dijk via Wikimedia.

 

Bert van den Brink bespeelt zaterdag het concertorgel van MCO

035 Hilversum Cultuur & Uitgaan — Het concert door jazzmusicus Bert van den Brink op het Pierre Palla Concertorgel in het Muziekcentrum van de Omroep op zaterdag 10 oktober kan doorgaan. Het concert In Studio 1 begint om 16.00 uur en het aantal plaatsen is 100.

Van den Brink vindt het een feest om op dit orgel te mogen en kunnen spelen! “Het biedt zoveel mogelijkheden dat de kans om te verdwalen best groot is. Als je even rustig de tijd neemt brengt het instrument je haast vanzelf in die heerlijke weldadige sfeer van die muziek van toen.” Het was een geweldige gewaarwording voor hem om te ontdekken dat het indrukwekkende instrument zich zo gemakkelijk laat bespelen. “Ik ben ervan overtuigd, dat dit orgel een plek in de tegenwoordige tijd verdient. Sterker nog, ik beschouw het instrument als het orgel van de toekomst. Ik wil er alles aan doen om het die plek te laten krijgen.”

Zoektocht naar mogelijkheden

Zijn programma heeft gedeeltelijk een nostalgisch karakter, maar Bert zet ook de zoektocht in naar andere genres en mogelijkheden. Bert speelt in ieder geval ‘My Favorite Things’ van Richard Rodgers, ‘Holiday for Strings’ van David Rose, ‘Fragile’ van Sting, ‘Cantaloupe Island’ van Herbie Hancock en ‘Turn Out the Stars’ van Bill Evans. Maar Bert gaat nog verder met jazzstandards, improvisaties en zorgt ook voor verrassingen.

Het MCO heeft ontheffing gekregen om meer dan 30 personen in een ruimte toe te laten. Behalve het MCO is ook de Stichting Pierre Palla Concertorgel erg blij met dit heugelijke feit.

In Studio 1 van het MCO zijn 100 gelukkige liefhebbers hartelijk welkom om te komen luisteren naar een spectaculair eerste concert van deze topmusicus op dit historische omroepmonument.

Het publiek wordt gevraagd tijdig aanwezig te zijn, zodat iedereen volgens de richtlijnen van het RIVM een zitplaats kan worden toegewezen. In het MCO is een mondkapje verplicht, behalve op de toegewezen zitplaats in Studio 1 en op een stoel in de centrale hal. Als het toegestane aantal kaarten overschreden dreigt te worden, worden de kaarten op volgorde van aanschaftijd toegekend. Bestel de kaarten dus op tijd via pierrepallaconcertorgel.nl of mco.nl.

Drive in cinema screen

035 Hilversum Cultuur & Uitgaan – Van 3 tot en met 11 oktober tovert Dutch Media Week, in samenwerking met Filmtheater Hilversum, het parkeerdek van het Media Park om tot drive-in bioscoop. Van klassiekers als Grease en kaskrakers als Once upon a time in Hollywood tot voorpremières als The Singing Club en de grappigste kattenfilmpjes tijdens CatVideoFest. De volledige filmprogrammering is te vinden op www.dutchmediaweek.nl/drive-in.

Vanuit eigen auto kijken naar de mooiste films en documentaires op het witte doek? Van meeswingen achter het stuur tot ruitenwissers over je wangen. Van blockbusters voor alle leeftijden tot de mooiste voorpremières. In samenwerking met Filmtheater Hilversum worden dagelijks tenminste twee films aangeboden. Zing mee met je lievelingshits tijdens Bohemian Rhapsody, vermaak de kids met Corgi en Sing of beleef de EO kerkdienst op zondagochtend eens op heel andere manier.

Voorpremières en kattenfilms

Bovendien worden exclusieve voorpremières vertoond van onder andere Kom Hier Dat Ik U Kus en Aznavour, le regard de Charles. Ook kattenliefhebbers komen op dierendag volledig aan hun trekken met het CatVideoFest! Op zondag 11 oktober sluit de drive-in af met de bioscoophit A Star is Born.

De drive-in biedt plaats voor 80 auto’s. De kosten per auto zijn €25,-. Tijdens het bestelproces kun je kiezen of je een ticket koopt met je eigen auto of – voor degene die geen eigen auto hebben – inclusief huurauto. Ook kun je een snackbox toevoegen aan je ticket.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Filmtheater Hilversum.

 

Stichting Jazz Legends nodigt jong jazztalent uit voor wedstrijd

035 Baarn Cultuur & Uitgaan -- Stichting Jazz Legends en RTV Baarn nemen een mini TV-serie op in de Wintertuin in Baarn. In elke aflevering mag een jonge musicus zijn of haar liefde voor jazz laten horen. Jongeren tussen 16 en 21 jaar kunnen zich aanmelden voor de opnames.

Een vakjury kiest samen met de kijker het talent dat in het eerstkomende Jazz Legends in Sesjun concert mag optreden. De TV serie wordt in de aanloop naar het concert Chet Baker in Sesjun op 27 januari 2021 uitgezonden. Organisator Marjoleine Leene van de stichting Jazz Legends vertelt: “Het is in deze tijd voor jonge muzikanten lastig zich te profileren. Met deze TV-serie is die mogelijkheid er. Ik ben enorm blij dat we dit konden realiseren!”

Ervaring in theater

Jongeren tussen 16 en 21 jaar die een mooie ervaring op willen doen in het theater met fijne topmusici hebben hier een mooie kans om zich te profileren. Aanmelden is eenvoudig. Stuur voor 10 oktober 2020 een demo waarin je zelf goed te horen bent, met motivatie, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kan een link zijn naar een website waar jouw filmpje of geluidsopname op staat, of een document dat je toestuurt. Bestanden groter dan 10 MB kunnen beter worden gestuurd via WeTransfer.com.

Daarnaast maakt de deelnemer € 26,50 over naar Stichting Jazz Legends o.v.v. je naam en “aanmelden TV serie Wintertuin” via de link die per mail wordt gestuurd na aanmelding. Na ontvangst van je betaling ontvang je een bevestiging van je aanmelding en een ticket voor het eerste concert op 27 januari 2021. “Eigenlijk betaal je gewoon jouw ticket voor het unieke concert en het leuke is dat alle deelnemers daar dan ook zijn. En als je wint, dan speel je mee. Het is dus altijd een goede ervaring”, vertelt Marjoleine.

Deelnemers krijgen uiterlijk 15 oktober bericht of ze mee kunnen doen aan de TV serie. De opnames zijn op dinsdag 20 oktober 2020.

 

Bibi Smit is een van de deelnemers

035 Wijdemeren Cultuur & Uitgaan – Verschillende galeries en 23 kunstenaars in de regio Gooi & Vecht en rond de Loosdrechtse Plassen tonen hun werken tijdens de Kunstronde 2020. Op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020 kun je daar tussen 11.00 en 17.30 uur terecht om de kunstwerken te bekijken en ook te kopen. Het is een leuke manier om in een dag kennis te maken met de kunstenaars en uiteenlopende vormen van kunst.

Het gebied langs de Vecht leent zich uitstekend om te genieten van de historische buitenplaatsen en routes langs de Hollandse Waterlinie. Maar het is natuurlijk de combinatie met de kunst die kan worden bewonderd en op een aantrekkelijke manier verkrijgbaar is dat de KunstRonde uniek maakt. Kunstkenners en -liefhebbers vanuit heel Nederland worden daarom verwacht bij de KunstRonde Vecht & Plassen.

Deelnemers uit Wijdemeren

Verschillende deelnemers uit de gemeente Wijdemeren zijn

Bij Galerie Wijdemeren is werk te zien van o.a. hedendaags kunstenares Salam Kadhim, die op een eigen, moderne wijze haar inspiratie in het water vindt. In ‘De Boet’ zijn onder meer sferische waterlandschappen en zeegezichten te zien door hedendaags kunstenaar Beert Hennephof. Beide kunstenaars zullen tijdens de kunstronde aanwezig zijn om live te werken.

In winkels en horecagelegenheden in de buurt ligt informatieboekje van de KunstRonde gratis klaar. De boekjes liggen ook bij de VVV´s en in de forten en kerken langs de route. Een overzicht van alle deelnemende kunstenaars is te zien op de online plattegrond.

Overzichtsexpositie

In Fort Nieuwersluis is er op 19 en 20 september een overzichtsexpositie. In dit fort – op een centrale plaats in het gebied – is werk van alle kunstenaars samengebracht voor een overzichtelijke kennismaking met de diversiteit van de werken. Dat maakt het mogelijk een persoonlijke KunstRonde uit te stippelen. Het fort heeft bovendien een gezellige theetuin.

Meer informatie is beschikbaar op de website KunstRonde.nl.

 

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.