Theaterzaal Spant krijgt metamorfose

Plannen voor 't Spant Bussum

035 Bussum Cultuur Uitgaan – De grote theaterzaal van theater- en congrescentrum Spant in Bussum wordt deze zomer volledig verbouwd. Met het ontwerp van (interieur-)architectenbureau Kabaz krijgt de zaal een nieuw karakter. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en spectaculaire licht- en geluidinstallaties doen hun intrede.

Spant had al langer de ambitie om Podium Eén, de grote theaterzaal, te verbouwen, maar zette de plannen tijdens de coronapandemie tijdelijk in de ijskast. Nu mensen de gang naar het theater en evenementen weer hebben gevonden en de behoefte om elkaar te ontmoeten groter is dan ooit, zet Spant de plannen door. 

Vooruitstrevend

Het nieuwe ontwerp van de grote theaterzaal, is gebaseerd op drie pijlers. De gasten, of ze nou komen voor een theatervoorstelling of een congres, moeten een gevoel van warmte en luxe ervaren. De licht- en geluidsinstallaties zijn dynamisch en versterken alles wat er gebeurt op het podium. En alle materialen die gebruikt worden, zijn zo duurzaam mogelijk. Zo blijft Spant vooruitstrevend op het gebied van gastvrijheid, techniek en duurzaamheid. 

Warme, luxe ambiance

(Interieur-)architectenbureau Kabaz uit Laren maakte het ontwerp. Kom je de nieuwe zaal binnen, dan trekken de wanden direct je aandacht. Ze zijn opgebouwd uit driehoekige – een soort stealth-achtige – vormen. Het excentrieke lichtontwerp versterkt de licht- en schaduwwerking van de wanden. En de warme, natuurlijke kleuren en nieuwe theaterstoelen zorgen voor een gevoel van comfort. 

Paul Haighton, directeur van Spant: “De uitgesproken, stijlvolle sfeer die Kabaz in haar ontwerpen weet te brengen, zagen we helemaal voor ons in Spant. Wat Kabaz doet is pure ambacht. Alles is tot in de puntjes doordacht, net zoals wij dat doen bij de organisatie van een voorstelling of event. En dat voel je als gast. Dat werkt door in je beleving.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *